Muutto edessä? Tiesitkö eduistamme asunnon vaihtajalle?

Kyllä, elämäntilanteet muuttuvat ja samalla muuttuu usein myös asunnon tarve. Kiitos, että olet ollut Avainasiakkaanamme! Jos et ole vielä löytänyt uutta asuntoa, tiesithän että tarjoamme asukkaillemme joustavan tavan vaihtaa asuntoa sopivampaan. Kun vaihdat Avain Asunnosta asunnosta toiseen Avain Asuntoon, irtisanomisaikasi on vain 1 kk. Avainasukkaana saat myös muuttolaatikot veloituksetta käyttöösi viikoksi. Yksiöön muutettaessa saat 20 laatikkoa, kaksioon 40, kolmioon 60, neliöön ja suurempaan asuntoon muutettaessa 80 kpl, veloituksetta! Myös uudet asukkaamme saavat alennusta yhteistyökumppanimme muuttopalveluista.

Tiedäthän myös, että meillä on jatkuvasti vapaana tai vapautumassa erilaisia asuntoja ympäri Suomea ja rakennamme koko ajan myös lisää laadukkaita asumisoikeusasuntoja. Toivottavasti löydät myös seuraavan asunnon Avain Asunnoilta. 

Kun olet muuttamassa pois, muista nämä asiat: 

 1. Irtisanomisilmoitus: Tee irtisanomisilmoitus (luovutusilmoitus) hyvissä ajoin, asumisoiekusasunnossa viimeistään kuitenkin 3 kk ja vuokra-asunnossa edellisen kalenterikuukauden loppuun mennessä ennen suunniteltua muuttoasi. Avain Asumisoikeuden asunnosta toiseen vaihdettaessa irtisanomisaikasi on 1 kk. Irtisanomisilmoitus on tehtävä aina kirjallisesti ja se on allekirjoitettava. Palauta irtisanomisilmoitus myyntiin (myynti@avainyhtiot.fi) tai postitse Avain Asuntomyyntiin
  > Asumisoikeusasunnon irtisanomisilmoitus (luovutusilmoitus)
  > Vuokra-asunnon irtisanomisilmoitus
 2. Huoneiston ennakkotarkastus: Kun olemme vastaanottaneet irtisanomisilmoituksesi, huoneistotarkastajamme sopii kanssasi huoneiston ennakkotarkastuksesta. Ennakkotarkastuksessa todennamme asunnossa mahdollisesti tehdyt remontit ja muutostyöt sekä arvioimme alustavasti asunnon kunnon ja remonttitarpeen seuraavaa asukasta varten. 
 3. Lähtöilmoitus huoltoyhtiölle: Tee ajoissa myös lähtöilmoitus huoltoyhtiölle, jotta se osaa varautua poismuuttoosi. Voit palauttaa lähtöilmoituksen huoltoyhtiön postilaatikkoon. Huomioithan, että lähtöilmoitus ei korvaa virallista muuttoilmoitusta väestörekisterikeskukseen. 
  > Lähtöilmoitus huoltoyhtiölle
 4. Vapautuvan asunnon esittely: Huomioithan, että vapautuvaa asuntoasi voidaan esitellä seuraaville mahdollisille asukkaille ennen kuin olet muuttanut pois. Suostumuksellasi uusi mahdollinen asukas sopii kanssasi teille molemmille parhaiten sopivan ajan asuntoon tutustumista varten. 
 5. Varsinainen huoneistotarkastus: Huoneistotarkastus tehdään yleensä luovutuspäivänä tai pian sen jälkeen. Huoneistotarkastuksessa arvioidaan asunnon kunto tyhjänä ja siivottuna, jolloin todetaan myös sopimuksen mukaisten hoito- ja kunnossapitovastuiden toteutuminen. Hyvään asumistapaan kuuluu, että asukas luovuttaa asunnon tyhjänä, hyvässä kunnossa ja siivottuna, normaalista asumisesta aiheutuva kuluminen huomioon ottaen. Jos huoneistotarkastuksen yhteydessä havaitaan selviä vikoja tai puutteita, talon omistajalla on oikeus korjauttaa ne asukkaan kustannuksella. Tämä koskee myös loppusiivousta.
  Asunnon avaimet on luovutettava viimeistään huoneistotarkastuksen yhteydessä. Huomioithan myös, että huoneistosähköä ei saa katkaista ennen luovutuspäivää. 
  > Ohjeet huoneistotarkastusta varten
 6. Vakuuden ja asumisoikeusmaksun palauttaminen: Palautamme vakuuden ja asumisoikeusasunnoissa asumisoikeusmaksun pian sen jälkeen, kun huoneiston lopputarkastus on pidetty ja huoneiston hallinta sekä kaikki avaimet on palautettu. Vakuus ja asumisoikeusasunnoissa asumisoikeusmaksu palautetaan täysimääräisenä, kun sopimuksen mukaiset käyttövastikkeenmaksu- sekä hoito- ja kunnossapitovastuut on täytetty sekä alkuperäinen asumisoikeussopimus on palautettu asumisoikeustalon omistajalle. 
  Jos asumisoikeussopimus on lainan vakuutena asukkaan pankissa, palautamme asumisoikeusmaksun kokonaisuudessaan asukkaan pankkiin. 
  Huomioithan, että vuokra- tai asumisoikeussopimuksen päättyessä omistajalla on oikeus pidättää asukkaan sopimuksenmukaisten velvoitteiden laiminlyönnistä johtuvat saatavat suoraan vakuudesta, tai jos vakuus ei riitä, asumisoikeusmaksusta. 

Lue lisää: