Kodin remontoiminen ja kunnossapito 

Koti on koti silloin, kun se oman näköinen ja viihdyt asunnossasi. Vaikka pidämme asunnoista hyvää huolta, voit myös remontoida asuntoasi mieleiseksesi asumisen aikana. 

Remontit
Asumisen aikaiset remontit ja muutostyöt tehdään aina erillisen muutostyöohjeemme mukaisesti. Remontti tehdään yleensä omakustanteisena, osasta muutostöistä voit saada hyvityksen jos luovut asunnosta ennen hyvitysajan päättymistä. Tällöin muutostyön hyvitettävä osuus lisätään asumisoikeusmaksuun. Remontin voit tehdä itse tai teettää sen ammattilaisella. Huomiothan, että eräät erikoistyöt tulee teettää aina ammattilaisella. Muista kuitenkin aina varmistaa isännöitsijältä, mitkä muutostyöt ovat luvanvaraisia ja mitä voit tehdä ilman ilmoitusta.

Kun suunnittelet remonttia, toimi näin:

  1. Tutustu lisä- ja muutostyöoppaaseemme 
  2. Jos haluamasi muutostyö on luvanvarainen, hae lupaa isännöitsijältä
  3. Kun olet saanut luvan, tee tai teetä remontti ammattilaisella
  4. Muista pyytää isännöitsijä tarkastamaan tekemäsi muutostyö

> Lisä- ja muutostyöopas
> Lisä- ja muutostyölupahakemus isännöitsijälle 

  • Muista, että tehdessäsi remonttia sitoudut noudattamaan materiaalitoimittajien ja Avain Asumisoikeuden työohjeita
  • Jos remontin aikana asunnolle aiheutuu vahinkoa siksi ettet ole noudattanut annettuja ohjeita, sinun tulee korvata vahinko
  • Tekemäsi remontti jää huoneistoon poismuuttaessasi, ellei luvan yhteydessä ole toisin sovittu. Joidenkin muutostöiden osalta ehto voi olla, että asukas joutuu ennallistamaan ko. remontin ennen poismuuttoa. 

Asunnon kunnossapito
Siistissä ja toimivassa kodissa on mukava asua. Ammatitaitoinen ja asukkaitaan kuunteleva isännöinti ja huolto pitävät huolen siitä, että asunnot ja kiinteistöt huolletaan ja hoidetaan säännöllisesti. Jotta asunnot myös pysyvät hyvässä kunnossa jatkossakin, myös asukkaiden tulee huolehtia kodistaan. Asukkaiden ja omistajan välinen vastuunjako sekä tehtävät selviävät tarkemmin oheisesta vastuunjakotalukosta. 

> Vastuunjakotaulukko
 

Lue lisää:

AVAIN Asukasedut: