ETSITKÖ UUTTA KOTIA?

Löydä uusi, ihana kotisi meidän avullamme. Laajasta asuntotarjonnastamme löydät erikokoisia asuntoja jokaiseen elämänvaiheeseen.

Ajankohtaista

Kiinnostuitko?

Jätä asuntohakemus

Otamme sinuun yhteyttä viimeistään silloin, kun hakemustasi vastaava asunto vapautuu.

Jätä hakemus

Yhteydenotto

Kiinnostuitko asunnoistamme ja haluat kuulla lisää? Onko sinulla kysymyksiä meille? Helpoin tapa päästä alkuun uuden kodin löytämisessä on jättää meille yhteydenottopyyntö. Me soitamme sinulle ja katsotaan yhdessä kuinka voimme auttaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Meiltä kysyttyä

Mitä asumisoikeus oikein on?

Asumisoikeus tarkoittaa sitä, että maksamalla asumisoikeusmaksun (enintään 15% asunnon hinnasta) ja vastikkeet asumisoikeusasukkaalla on oikeus asua asunnossaan niin pitkään kuin haluaa, mutta asuntoa ei voi ostaa omaksi. Asumiskulut ovat usein markkinavuokraa huomattavasti edullisemmat, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) selvityksen mukaan PK-seudulla jopa 40 % markkinavuokraa edullisemmat. Kun asunnosta luopuu, asumisoikeusmaksun saa takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasuntoa varten tarvitset kunnalta ns. asumisoikeuden järjestysnumeron. Numeroa haetaan siitä kunnasta, josta asunnon haluaa. Hakeminen on maksutonta eikä se sido mihinkään. Kun sinulla on järjestysnumero, voit hakea asuntoa suoraan alueen toimijoilta. Ota yhteyttä myyntimme, niin etsimme sinulle sopivan asunnon ja autamme mielellämme hakemusten tekemisessä!

Mikä on asumisoikeuden järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on kunnan tai kaupungin arpoma numero asumisoikeusasunnon hakijoille. Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, etusijan saa hakija jolla on pienempi järjestysnumero. Järjestysnumero kannattaa hakea jo valmiiksi, se ei vanhene ja sen voi käyttää vasta sitten kun sitä tarvitsee.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasuntoa voi hakea kaikki täysi-ikäiset henkilöt, joilla ei ole samalla alueella omistusasuntoa eikä varoja sen hankkimiseen. Mikäli haettavaan asuntoon ei kuitenkaan ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös omaisuusrajat ylittävä henkilö. Jos olet yli 55-vuotias tai muutat asumisoikeusasunnostasi toiseen asumisoikeusasuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Miksi asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on erinomainen vaihtoehto, jos et voi tai halua sitoa satoja tuhansia euroja omistusasuntoon ja haluat asua silti laadukkaasti ja kohtuuhinnalla. Koska asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, se on erinomainen ja riskitön tapa alkaa keräämään pääomaa vaikka ensimmäistä omistusasuntoa varten. Kun haluat luopua asunnosta, saat asumisoikeusmaksun takaisin indeksitarkistettuna ilman huolta jälleenmyynnistä. Asumisoikeusmaksu käy vakuudeksi pankkilainaan ja asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea. Asumisoikeusasunto on myös vuokra-asuntoa pysyvämpi, koska talon omistaja ei voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.